Flori, descoperă 11 întrebuințări surprinzătoare ale plantelor multicolore

Flori, descoperă 11 întrebuințări surprinzătoare ale plantelor multicolore
Flori, descoperă 11 întrebuințări surprinzătoare ale plantelor multicolore

Flori, descoperă 11 întrebuințări surprinzătoare ale plantelor multicolore. Articol de blog pentru cei aflați în căutarea de idei cool. Florile sunt mai mult decât simple fețe drăguțe. Au fost folosite de secole ca surse de hrană, băutură, medicamente și multe altele.

Astăzi, utilizarea florilor în aceste scopuri revine în actualitate. Ați putea fi surprinși de unele dintre modurile practice în care florile pot fi folosite. Personal, îmi place să prepar ceaiuri cu ajutorul acestor flori, să realizez diverse aranjamente florale și să le consum în salate sănătoase de vară. Vă încurajez să încercați să adăugați flori și la dieta dvs.

Ceai din flori

Florile au fost folosite pentru a face ceaiuri de secole. Florile de mușețel și iasomie sunt doar câteva dintre cele care sunt folosite pentru a face ceaiuri. Flori, frunze și rădăcini dintr-o varietate de alte plante pot fi utilizate pentru prepararea ceaiului.

Aceste băuturi au adesea beneficii pentru sănătate pe lângă faptul că sunt băuturi gustoase. Îmi plac mai ales ceaiurile din flori pentru că sunt la fel de frumoase pe cât de aromate.

Medicamente și suplimente alimentare

Există o multitudine de medicamente și suplimente fabricate din plante, după cum probabil știți și poate chiar ați consumat în decursul timpului. Cu toate acestea, unele sunt realizate din flori propriu-zise, nu doar din frunze sau rădăcini.

Florile de mușețel sunt utilizate în cataplasme pentru entorse și vânătăi, precum și în realizarea de uleiuri esențiale. Florile de lavandă sunt utilizate pe scară largă în aromoterapie. De ce? În mod evident, pentru proprietățile lor calmante și mirosul inconfundabil.

Florile de hamei sunt folosite pentru a produce sedative. Santonin, un tip de pelin, are flori care sunt folosite pentru tratarea viermilor.

Flori în alimente

Florile sunt atât de frumoase încât arată suficient de bine pentru a fi mâncate și, uneori, chiar se poate face asta! Florile comestibile reprezintă un plus frumos și surprinzător în salate, produse de patiserie și alte feluri de mâncare pretabile.

Tropaeolum, florile de arpagic și violetele sunt doar câteva din alternative care adaugă aromă și aspect deosebit salatelor. Florile de dovleac și cele de păpădie pot fi prăjite. Florile de lavandă sunt gustoase în cookie-uri, în timp ce panseluțele și viola pot fi confiate și folosite pentru decorarea prăjiturilor.

Este extrem de important să vă asigurați că floarea pe care o mâncați este într-adevăr comestibilă. Țineți cont de faptul că multe flori vă vor îmbolnăvi dacă le consumați. De asemenea e important să vă asigurați că nu au fost utilizate pesticide pe florile pe care urmează să le ingerați.

Coloranți din flori

Mulți dintre primii coloranți au fost realizați din flori. Coada șoricelului, calendula sau șofranul sunt doar câteva flori care pot produce un colorant galben în țesături. Șofranul produce un colorant roșu sau galben, în timp ce degețelul-roșu produce chartreuse.

Florile de nalbă produc coloranți diferiți în funcție de culoare.

Artizanat

Nu aruncați buchetul acela iubit de flori primit pentru o ocazie specială din viața voastră! Florile uscate pot fi folosite pentru a face o varietate de obiecte de artizanat. Coroane de flori, potpourri, aranjamente, colaje și bijuterii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face cu florile uscate.

Una dintre cele mai bune idei pe care le-am întâlnit este să iau petale sau flori presate dintr-un buchet de nuntă pentru a realiza bijuterii din rășină.

Flori purificatoare de aer

Numeroase studii au descoperit că plantele de apartament pot reduce poluarea aerului în interior. Benzenul, formaldehida și hexanul sunt doar câțiva poluanți pe care plantele le pot descompune și elimina din încăperile noastre.

Crizantemele și margaretele sunt doar două dintre plantele cu flori foarte eficiente în reducerea poluării aerului din interior. Pe lângă filtrarea aerului, plantele cresc și nivelul de umiditate, util și pentru cei care suferă de diverse boli pulmonare.

Produse de înfrumusețare

Florile pot fi folosite pentru a face multe produse de înfrumusețare, cum ar fi săpunuri, tonere și creme. Dacă aveți o mulțime de trandafiri în grădina dvs. în această vară, poate doriți să încercați să faceți toner cu apă de trandafiri.

O astfel de soluție ajută la strângerea porilor și curăță pielea, ca să nu mai vorbim despre mirosul ceresc! Florile uscate, cum ar fi lavanda și mușețelul, pot fi, de asemenea, adăugate în săpunurile lucrate manual sau la apa de baie.

Florile de calendula pot fi folosite pentru a face o loțiune excelentă.

Plante însoțitoare și ajutătoare pentru alte flori

Unele flori sunt companioni grozavi pentru alte plante. Resping insectele departe de alte plante sau atrag insecte benefice. De exemplu, gălbenelele sunt recunoscute pentru a respinge nematodele și insectele, cum ar fi muștele albe și viermii de roșii.

Plantarea lor lângă legume (în special roșii) poate ajuta la protejarea acelor plante. Sădirea anumitor flori și acoperirea culturilor poate crește fertilitatea solului și poate acționa ca un inhibitor al buruienilor pentru alte plante.

Îmbrăcăminte

Când femeile se gândesc să poarte flori, de obicei aleg un corsaj sau un accesoriu pentru păr. Cu toate acestea, unii oameni duc florile la nivelul următor. Un bărbat din China a realizat o rochie din trandafiri roșii adevărați pentru iubita sa cu ocazia nunții!

Prezentările de modă cu îmbrăcăminte din flori nu sunt neobișnuite și pot fi destul de spectaculoase. Pe o notă mai realistă, inul și bumbacul sunt ambele realizate din plante cu flori.

Care alegorice

Te-ai uitat vreodată la diverse festivaluri care implicau realizarea de care alegorice din flori și plante? Aceste construcții spectaculoase sunt făcute din mii de flori. Se spune că un car alegoric mediu are nevoie de aproximativ 100.000 de flori!

Proiectarea și construirea acestor care alegorice elaborate necesită luni de muncă.

Pesticide

Florile și insectele par a fi o combinație naturală, dar nu întotdeauna este cazul. Unele plante sunt folosite pentru a produce pesticide. De exemplu, un tip de floare de crizantemă e folosită pentru a produce un pesticid puternic folosit la combaterea păduchilor, a muștelor, gândacilor sau țânțarilor. Planta citronella este un alt insecticid comun.

Probabil că ați întâlnit-o la raionul dedicat acestor soluții din magazinul dvs. Florile sunt uimitoare și cu mai multe fețe. Luați-vă timp pentru a vă bucura de numeroasele lor utilizări și împărtășiți  cu prietenii ultimele informații descoperite! Pentru servicii de advertoriale SEO nu ezitați de a intra în contact cu noi! Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.