New Orleans, 3 zile nu sunt suficiente pentru a explora acest oraș

New Orleans, 3 zile nu sunt suficiente pentru a explora acest oraș
New Orleans, 3 zile nu sunt suficiente pentru a explora acest oraș

New Orleans, 3 zile nu sunt suficiente pentru a explora acest oraș. Plin de puncte de interes, locuri de vizitat, muzee, parcuri și jazz.

În orice caz, este suficient să îți deschizi „pofta de mâncare” și să te întorci pentru o altă călătorie. Am făcut tot ce ne stătea în putință pentru a combina cele mai importante atracții.

Trebuie să le acoperiți dacă doriți să vizitați orașul pentru o scurtă excursie de 3 zile.

Pagina de turism a acestui blog este oferită cu sprijinul platformei de promovare online. Puteți accesa și secțiunile pentru web design, medical sau fashion.

New Orleans: ce aveți de făcut

Ziua 1

Nu există o modalitate mai bună de a vă începe vacanța decât vizitând cartierul cel mai vechi și popular. Construit pe malurile râului Mississippi, Cartierul Francez a fost inima „Big Easy” timp de 300 de ani.

Este cu siguranță un loc obligatoriu de vizitat. Plimbați-vă pe străzi, urmăriți oamenii și admirați numeroase cluburi muzicale, magazine și galerii pe care le găsiți aici.

Mergeți spre Jackson Square, centrul istoric al Cartierului Francez. Vizitați faimoasa Catedrală St. Louis, care există încă din anul 1794. Urmăriți artiștii de stradă sau bucurați-vă de o plimbare cu calul și cu trăsura.

Vă place jazz-ul? Încheiați-vă ziua vizitând Fritzel’s European Jazz Pub. Locația este situată într-o clădire istorică din 1831, în centrul cartierului francez. Există frecvente evenimente pe care pub-ul le găzduiește.

Ziua 2

Vă puteți începe ziua explorând cartierul plin de viață Marigny (pronunțat mer-in-knee). Puteți găsi casele colorate care arată atât de frumos și sunt absolut demne de cărțile poștale.

Există nenumărate opțiuni pentru a savura delicatese locale, băuturi și a vă distra cu muzică jazz live.

Călătoria cu tramvaiul este un element obligatoriu pe care ar trebui să îl includeți în itinerariul dvs. Nu există multe locuri unde să aveți ocazia de a face acest lucru.

Tramvaiele din New Orleans vă pot duce de la Cartierul Francez la Garden District și până la City Park.

Coborâți la City Park, locația care găzduiește mai multe atracții naturale. Înființat în anul 1854, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face aici. De la vizitarea Muzeului de Artă până la o partidă de golf sau o tură în carusel, aveți ce alege.

Ziua 3

Pentru ultima zi vă recomandăm un tur al cimitirului St. Louis nr. 1. Acesta e cel mai vechi cimitir din New Orleans. Adăpostește mormintele reginei voodoo, Marie Laveau și Homer Plessy din faimosul caz al drepturilor civile.

Pământul din New Orleans e destul de des saturat cu apă, astfel încât morții nu sunt îngropați. Aceștia sunt păstrați în mausolee, creând ciudat de frumoase „orașe ale morților”.

Apoi, faceți-vă drum către Muzeul de Jazz din New Orleans pentru a schimba atmosfera „rece” din cimitir. Vizitați cele mai interesante obiecte despre jazz din lume. De la interviuri cu muzicieni până la înregistrări, colecțiile extinse ale muzeului oferă multe lucruri de explorat.

În cele din urmă, înainte de a încheia sejurul aici, îndreptați-vă spre piața franceză. Aceasta este cea mai bună locație pentru a cumpăra suveniruri comestibile.

În plus, există obiecte de mână adorabile realizate de artiști și meșteșugari locali. Le puteți face cadou pentru cei dragi de acasă.

New Orleans: locații de luat masa

1. Café du Monde

Un accesoriu permanent al Cartierului Francez din anul 1862. Café du Monde este locul unde puteți găsi cea mai bună combinație de cafea și gogoși din lume.

Nu vă puteți permite să pierdeți gustul de beignets și café au lait sau cafea de cicoare. Doar scriem despre asta și ne dorim să ne facem bagajele și să plecăm din nou spre New Orleans!

2. Acme Oyster House

Acesta e de departe cel mai bun loc pe care l-am vizitat vreodată pentru niște stridii la grătar. Ajungeți într-o „comă alimentară” cu prima mușcătură și nu știți cum să vă opriți din mâncat.

Încercați să ajungeți acolo devreme. Ați putea găsi o lungă coadă în așteptare formată din gurmanzi flămânzi.

3. Restaurantul Cochon

Aligatorul poate fi unul din acele produse alimentare care îți oferă drepturi de laudă pe viață. Distracția se dublează doar atunci când felul de mâncare se dovedește cu adevărat a fi o încântare culinară.

La Cochon o să vă placă mai mult ca sigur carnea de reptilă într-un aioli vioi cu usturoi. Cu siguranță abia așteptăm să ne întoarcem și să o „devorăm” din nou.

New Orleans: locații de cazare

1. Hotel Monteleone

Hotelul Monteleone e situat în zona principală de pe strada Royal și strada Iberville. Se află printre favoritele multor turiști datorită apropierii sale de Cartierul Francez.

Este, de asemenea, bine cunoscut pentru Carousel Bar, singurul bar rotativ din New Orleans care merită vizitat.

2. Hotelul Windsor Court

Căutați un refugiu spațios care să fie departe de zgomotul orașului? Hotelul luxos Windsor Court, de inspirație engleză și franceză, aproape că vă transportă într-o altă țară.

Vederea de la ferestre dă spre uimitorul râu Mississippi și face ca șederea să fie și mai memorabilă.

3. Airbnb în Garden District

Cartierul Francez este cea mai iconică parte din New Orleans, fiind și cea mai scumpă și mai zgomotoasă. Pentru cei care au un buget mai mic și caută un cartier mai liniștit, Garden District este o alegere perfectă.

Găzduiește nu numai conace în stil sudic, ci și baruri, magazine și restaurante la modă. Locul perfect pentru a vă găsi o acomodare pe gustul dvs.

Bucătăria tradițională din New Orleans

  • Gumbo este unul dintre preparatele tradiționale și locale din Louisiana. Este o supă groasă cu ceapă, ardei gras, roșii, creveți, carne de pui și cârnați, toată condimentată. Preparatul se servește cu orez. Un gust foarte ciudat, dar care merită să fie încercat;
  • Po-boy – aceste sandvișuri sunt vândute în fiecare cafenea și la fiecare colț de stradă. Inițial, aceste sandvișuri erau un prânz pentru oamenii săraci. Numele Po-boy este prescurtarea de la poor boy (băiat sărac). Pot fi cu carne de pui sau fructe de mare. Este necesar să fie vorba despre pâine franceză, coaptă în brutăriile locale. Cele mai populare locuri pentru a încerca acest sandwich sunt Parkway Bakery și Domilise’s Po-boys & Bar;
  • Jambalaya, o încercare a imigranților spanioli de a recrea paella lor preferată folosind ingredientele locale.

New Orleans: zone populare de shopping

1. Magazine Street

Galerii de artă, spa-uri, buticuri de lux, magazine de costume și de îmbrăcăminte. Toate acestea conviețuiesc într-un singur loc: Magazine Street este o „Mecca” a fiecărui cumpărător.

De asemenea, locația este presărată cu zone excelente pentru relaxare și realimentare. De la restaurante șic și baruri pline de viață, la mâncăruri casual și localuri gourmet.

2. Cartierul Francez

Vizitați magazine populare precum H&M și Sephora sau explorați galerii de artă fanteziste pe Royal Street. Există atât de multe de făcut în această parte iconică din New Orleans.

Găzduind mii de magazine și buticuri, puteți cumpăra multe suveniruri. Sunt multe magazine de cadouri cu tematică în New Orleans, cum ar fi Fleurty Girl și Forever New Orleans.

3. Magazinele de la Canal Place

Locație plină de comercianți cu amănuntul de clasă mondială. Canal Place e una dintre destinațiile de cumpărături de top ale turiștilor și localnicilor.

De la mărci de frumusețe și magazine de îmbrăcăminte de tip boutique până la articole de uz casnic. Când terminați cu sesiunea de shopping vă puteți răsfăța cu o experiență de film la Theatres at Canal Place.

New Orleans: sfaturi de călătorie

Iată câteva sfaturi utile care vă pot ajuta să vă planificați cât mai bine călătoria:

  1. cel mai bun moment pentru a vizita New Orleans este din decembrie până în mai. Decembrie și ianuarie sunt în mare parte liniștite și mai puțin costisitoare. Februarie e de departe cea mai populară (și mai aglomerată) lună pentru a vizita orașul. Mardi Gras este sărbătorit atunci;
  2. doriți să vizitați orașul în timpul sezonului ploios? Veniți pregătiți cu pelerine de ploaie și umbrele uriașe. Cu siguranță veți avea nevoie de ele, dată fiind „dragostea” orașului pentru ploile abundente;
  3. itinerariul cuprinde activități în mlaștină? Nu uita să arunci un spray împotriva insectelor în trusa medicală. Țânțarii de aici pot lăsa urme urâte pe piele;
  4. la fel ca în orice alt oraș, protejați-vă obiectele de valoare când vizitați un bar sau zone foarte turistice. Evitați să purtați în permanență prea mulți bani și toate cardurile;
  5. luați în considerare obținerea de abonamente Jazzy pentru transport pe mai multe zile.

Sperăm că o să aveți o vacanță splendidă în New Orleans. Împărtășiți-ne experiențele chiar aici! Pentru alte servicii de advertoriale și blog vă rugăm să intrați în contact cu noi.