Oahu, insula din Hawaii care atrage turiștii ca un magnet

Oahu, insula din Hawaii care atrage turiștii ca un magnet
Oahu, insula din Hawaii care atrage turiștii ca un magnet

Oahu, insula din Hawaii care atrage turiștii ca un magnet. Oameni din toate colțurile globului vin în Hawaii pentru soare, surf și nisip.

Vorbim de plaje curate, ape limpezi și cristaline ori recife de corali vibrante. Nu neglijăm nici parcurile sale bine îngrijite, muzeele interesante și o mulțime de activități de aventură.

Nu veți rămâne niciodată lipsit de lucruri de „savurat” în Hawaii. Frumusețea naturală a insulei merge împreună cu o scenă culinară explozivă și hoteluri de lux pentru a vă răsfăța. O destinație foarte populară și în luna de miere.

Cu siguranță nu veți putea trece peste țărmurile maiestuoase, cultura colorată și frumusețea neatinsă a insulei. Dacă intenționați o călătorie în Hawaii, iată câteva atracții populare pe care trebuie să le adăugați în itinerariu.

Oahu: plaja Waikiki

Renumită la nivel mondial pentru plajele superbe, stațiunile de lux, opțiunile de shopping și divertisment. Waikiki este situată pe malul sudic al Honolulu.

Plaja iconică Waikiki se întinde pe mai mult de 3 kilometri și are multe secțiuni diferite, pline de turiști. Sunteți în căutarea unor sporturi nautice de aventură, cum ar fi canotaj, surfing sau snorkelling?

Doriți să vă bucurați de soare pentru acel bronz perfect de aur? Este foarte ușor să petreceți momente memorabile în această locație.

Craterul Diamond Head

Cunoscut și sub numele de „Leahi”, acest crater de tuf (760 metri) e printre cele mai legendare repere din Hawaii. Atracția este situată pe porțiunea de est a coastei Waikiki.

Este renumit printre pasionații de aventură pentru traseele sale de mers pe jos. Oferă priveliști spectaculoase ale coastei de sud a Oahu și Waikiki.

În afară de priveliștile panoramice, există un far enorm și vechi buncăre de război în partea de sus. Le puteți explora pe îndelete dacă sunteți curios de trecutul tumultuos al acelor zone.

Centrul Cultural Polinezian din Oahu

Centrul Cultural Polinezian se mândrește a fi „Atracția cu intrare plătită numărul 1 din Hawaii”. Are 6 sate insulare reprezentând nativii din Tonga, Hawaii, Tahiti, Fiji, Samoa și Aotearoa (Noua Zeelandă).

Puteți vizita satele autentice și puteți intra în contact, strâns și personal, cu nativii prin tradiții, dans și muzică. Aflați despre regalitatea din Hawaii cu uimitoarea sărbătoare a lui Ali ’I Luau.

Nu ratați spectacolul polinezian uimitor cu peste 100 de interpreți din Pacific.

Kualoa Ranch

Kualoa Ranch nu este mai puțin decât o atracție de la Hollywood. A fost prezentat în multe filme internaționale, cum ar fi Jurassic Park, 50 First Dates și mai recent, Jumanji.

Locul de joacă și aventură unic se întinde pe 1618 de hectare și oferă numeroase activități. De exemplu, tiroliană și plimbări cu ATV-ul ori momente distractive în familie, cum ar fi tururi de filmare.

De asemenea, puteți explora Valea Hakipuu și Plaja Insulei Secrete pentru a crea amintiri de lungă durată. Această locație din Oahu trebuie să se găsească pe lista dvs.!

Palatul Iolani

Dacă sunteți un pasionat de istorie, vă veți îndrăgosti de această clădire neoclasică. E reședința oficială a monarhiei Hawaii. Clădirea a fost finalizată în 1882 pentru regele Kalakaua.

Prezintă interioare decorate artistic, cu sculpturi elaborate din lemn, inclusiv importat de pe alte meridiane. Palatul a fost deschis ca muzeu în 1978 după ce a fost restaurat în anii ’70. Permite turiștilor să afle totul despre istoria pe care o are de oferit.

Pearl Harbor

Călătoria este incompletă dacă nu vizitați unul din cele mai istorice locuri din toată America, Pearl Harbor. Cel mai mare port natural rămâne încă o bază activă și e, de asemenea, un reper istoric național.

Puteți vizita alte câteva locuri istorice de interes aici, inclusiv memorialele pentru:

  • USS Arizona;
  • USS Utah;
  • USS Oklahoma;
  • Ford Island;
  • Battleship Row.

Puteți afla multe informații interesante despre tragica istorie a atacului din 1941.

Templul Byodo-In din Oahu

Templul japonez „Byodo-In” se traduce prin „Templul egalității”. E situat, alături de lanțul Ko’olau, în valea adâncă luxuriantă a Templelor.

Este o replică la scară mai mică a sitului Patrimoniului Mondial al Națiunilor Unite din Uji, Japonia. Templul Byodo-in este vechi de 950 de ani. Pe măsură ce intrați în interiorul templului, traversând podul de lemn, o să ajungeți în altă lume.

Vă puteți relaxa și în grădinile tradiționale japoneze cu iazuri pline de pești.

Golful Hanauma

Gândul de a face parte din lumea subacvatică vă fascinează? Cu siguranță ar trebui să vă îndreptați spre Golful Hanauma. Acest golf natural unic a ajuns să se formeze în craterul unui vulcan antic.

Găzduiește recife și ecosisteme minunate și este o destinație de top pentru snorkelling în Hawaii. E bine să ajungeți în acel loc mai devreme, deoarece numărul de vizitatori autorizați în interior este limitat.

Măsura a fost luată pentru a proteja ecosistemul fragil împotriva daunelor.

Malul nordic din Oahu

North Shore of Oahu este un paradis pentru orice pasionat de aventură. În orice moment al anului, e plin de surferi entuziaști care așteaptă să prindă un val.

Dacă se întâmplă să vizitați zona iarna, puteți să observați și o balenă în ocean. Faceți snorkel cu țestoase marine și încercați bucătăriile locale de la restaurantele confortabile. Admirați peisajele uluitoare în timp ce sunteți aici.

Cel mai bun mod de a explora insula este prin închirierea unei mașini.

Plaja Lanikai

De departe una dintre cele mai pitorești zone din Oahu este Lanikai. O zonă cu apă limpede ca cristalul, case curate și faimoșii Mokulas (munții) din ocean.

Nu e o modalitate mai bună de a începe ziua decât prin prinderea unui răsărit de pe vârful Lanikai Pillbox. Pentru câteva priveliști impresionante acesta este locul în care trebuie să ajungeți.

Apoi, mergeți la plaja Lanikai pentru a vă relaxa și a petrece timpul cu cei dragi. Vă puteți bucura chiar și de un mini picnic aducându-vă propria mâncare. Încercați mâncărurile locale pe plajă dacă doriți altceva.

Traseul farului Makapu’u

Farul Makapu’u se află în cel mai estic punct din Oahu. Traseul pavat e o excelentă oportunitate de drumeții pentru începători datorită accesibilității.

Deoarece este o drumeție ușoară, vă puteți bucura de acest lucru împreună cu familia. Priveliștile frumoase din vârf așteaptă să fie imortalizate! Traseul este prietenos cu câinii, așa că s-ar putea să ajungeți să vă faceți câțiva prieteni blănoși aici.

Bazinele de maree Makapu’u

După drumeția farului Makapu’u Point, nu ratați să vă aventurați pe stânci până la bazinele de maree. Cei mai mulți călători trec chiar pe lângă această bijuterie ascunsă fără să-și dea seama ce le-a scăpat.

Păstrați-vă camerele foto la îndemână în timp ce explorați această zonă. Cerul de aici este cunoscut pentru a-i uimi pe turiști cu nuanțele sale colorate și reflectarea din bazine. O scenă de vis care nu trebuie să vă scape!

Punctul de observare Lanai din Oahu

Punctul Lanai este o altă minune ascunsă pe care majoritatea călătorilor o ratează pe traseul turistic. Amplasat între Halona Blowhole la dreapta și Koko Head și Golful Hanauma la vest.

Lanai Lookout oferă vederi panoramice uimitoare asupra Oceanului Pacific. Dacă e o zi senină, puteți observa chiar și insulele Maui, Molokai și Lanai.

Valurile albastre ce se lovesc în formațiunile stâncoase de aici merită surprinse în telefoanele dvs. Dacă sunteți destul de norocos, s-ar putea chiar să observați o balenă cu cocoașă pe coastă.

Concluzie

Credeți că doar atât are de oferit Hawaii? Faceți loc pentru mai multe, deoarece acesta este doar vârful aisbergului. Există atât de multe lucruri de explorat și nu am vrut să pierdem nimic pentru dvs.

Încercăm să acoperim cât mai multe obiective turistice din această zonă superbă.

Rămâneți alături de noi pentru următoarele articole de pe acest blog. Descoperiți și alte destinații de excepție care nu trebuie ratate!