Yucatan, peninsula care adăpostește vestitele orașe străvechi Maya

Yucatan, peninsula care adăpostește vestitele orașe străvechi Maya
Yucatan, peninsula care adăpostește vestitele orașe străvechi Maya

Yucatan, peninsula care adăpostește vestitele orașe străvechi Maya. Plaje uimitoare, apă turcoaz fascinantă și mâncare delicioasă. Toate acestea sunt în Mexic.

Acest articol informativ de blog este oferit cu sprijinul platformei de promovare online. Puteți accesa secțiuni pentru web design, SEO sau BIO.

Lucruri de făcut și de văzut în Yucatan:

1. Ruinele Maya

Anual, milioane de turiști vizitează Mexic, unul din motive fiind acela de a vedea vechile ruine mayașe. Există destul de multe asemenea locații în jurul Cancunului.

Nu vreți să vă petreceți tot timpul înconjurându-le pe fiecare în parte? Iată care sunt cele 3 locații pe care le-am ales pentru dvs. Vă recomandăm să le vizitați cu încredere în timpul excursiei din Yucatan.

1.1 Coba

Coba părea să fie cel mai puțin popular și mai turistic dintre cele 3 locații pe care le puteți vizita. Ruinele din Coba se află în mijlocul junglei, iar zona în sine este destul de mare.

Atunci când ajungeți acolo, puteți alege modul în care doriți să le explorați. Mers pe jos, închirierea unei biciclete sau închirierea unei bicitaxi.

Există 16 sacbe (drumuri albe) deschise publicului din 50 de sacbe descoperite până acum. Principala atracție a Coba este o piramidă, cunoscută sub numele de Ixmoja sau Nohoch Mul.

Piramida are 42 de metri înălțime însă se poate urca pe ea. Scările sunt înguste, neuniforme și puțin alunecoase, așa că recomandăm să vă aduceți încălțăminte adecvată. O frânghie de alpinism se poate dovedi foarte utilă în anumite situații.

Priveliștea din vârf este cu adevărat plină de satisfacții și merită cu adevărat efortul.

După ce ați văzut piramida principală, puteți rătăci prin junglă. Explorați celelalte părți ale sit-ului arheologic. Este o idee bună să vă luați o hartă a locației chiar de la intrare.

1.2 Ruinele Tulum din Yucatan

Nu pot fi ratate. Singurele ruine Maya construite la marginea unei stânci din Quintana Roo cu vedere la Marea Caraibelor. Nici măcar nu suntem siguri ce vă poate impresiona mai mult. Ruinele sau acele priveliști spectaculoase de vis de pe stâncă?

Această locație este probabil cea mai pitorească din cele 3 pe care vă recomandăm să le vizitați. Când vă plimbați, nu ratați scara către plaja mayașă, unde vă puteți răcori. Nu uitați să vă aduceți costumul de baie!

1.3 Chichen Itza

Nu în ultimul rând, iconicul Chichen Itza! Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Una din cele mai vizitate locații din Yucatan (Mexic) și printre cele mai tari locuri în care puteți ajunge vreodată.

Piramida El Castillo sau Templul lui Kukulcan e principala atracție a Chichen Itza. O structură foarte impresionantă. Nu o puteți rata!

De asemenea, verificați The Great Ballcourt. E cel mai mare teren de mingi din Mesoamerica. Mayașii jucau jocul cu mingea cunoscut în limba engleză sub numele de Pok-ta-Pok.

Templul Războinicilor este o altă structură impresionantă și importantă în Chichen Itza.

Ar trebui să știți un amănunt dacă mergeți la Chichen Itza din Cancun, Tulum, Playa Del Carmen. Oriunde pe coasta respectivă vă veți confrunta cu un fus orar.

Cancun și împrejurimile sunt în EST și când ajungeți la Chichen Itza, va fi CT, astfel câștigând o oră. Așadar, rețineți acest aspect dacă intenționați să ajungeți la Chichen Itza.

Evitați să mergeți acolo într-o zi de duminică. E o zi în care mexicanii primesc o intrare gratuită iar locația s-ar putea să fie prea aglomerată.

2. Cenotele din Cancun-Yucatan

Există mai mult de 7.000 de cenote în peninsula Yucatan. Cenota este o groapă naturală formată din apă turcoaz. Potrivit arheologilor, era un loc în care mayașii se rugau zeilor și sacrificau oameni.

Rămășițe umane au fost găsite pe fundul unor cenote. În timpul șederii dvs. în Mexic vă sugerăm să vizitați cel puțin o cenotă.

99% dintre localnicii pe care i-am întrebat au sugerat cenota Ik Kil. Este una dintre cele mai frumoase cenote din peninsula Yucatan. Pregătiți-vă aparatul foto pentru imagini memorabile.

2.1 Cenota Ik Kil

Ik Kil este una dintre cele mai populare și aglomerate cenote datorită apropierii sale de Chichen Itza. Această cenotă este absolut frumoasă, cu groapa având o adâncime de 80 de metri.

O puteți vizitat ​​imediat după ce explorați ruinele din Chichen Itza. E cea mai bună decizie, de a vă răcori după 3 ore sub soarele extrem de fierbinte.

Locația și-a câștigat popularitatea în trecut datorită unui eveniment de scufundare.

Lucruri de știut:

 • există parcare chiar în fața intrării;
 • aduceți numerar. Nu se acceptă carduri de credit la Ik Kil, cel puțin în anul 2020;
 • aduceți costume de baie și un prosop;
 • puteți închiria o vestă de salvare dacă aveți nevoie de una pentru 30 de pesos (1,5 USD);
 • puteți închiria dulapuri pentru orice obiect de valoare pentru 30 pesos (1,5 USD);
 • va trebui să faceți un duș înainte de a intra în cenote;
 • vă rugăm să nu purtați machiaj, creme solare sau alte produse pentru piele;
 • există două restaurante și câteva magazine mici care vând înghețată și băuturi.

3. Plaja Akumal (Plaja Țestoaselor) din Yucatan

Akumal este un orășel între Tulum și Playa Del Carmen. Akumal, cunoscut local ca Locul țestoaselor, e unul din cele mai bune zone pentru înot cu broaștele țestoase.

Fundul mării din Golful Akumal este acoperit de iarbă marină, fiind extrem de atractiv pentru broaște țestoase. Zona este, de asemenea, un loc popular de cuibărit pentru unele dintre speciile de broaște țestoase.

Indiferent în ce perioadă a anului vizitați Akumal, șansa de a vedea broaște țestoase este de 99,9%.

Puteți cumpăra un tur de snorkel la plajă, credeți-ne că nu vreți să ratați o asemenea experiență. Dar vă recomandăm să faceți snorkel mai întâi singur și să ignorați prestatorii de asemenea servicii.

Cu toate acestea, vă sugerăm să închiriați o vestă de salvare, chiar dacă sunteți un bun înotător. Aceasta vă va ajuta să stați mai mult în apă fără să vă obosiți. Aveți răbdare cel puțin 30 de minute pentru a vedea țestoasele.

Dacă nu aveți noroc de unul singur, vă recomandăm să rezervați un tur de snorkel. Ghidul vă duce la locul exact de hrănire. Sunt zone în care „nu aveți voie” să intrați singur, așa cum susțin localnicii.

Cu puțin noroc puteți vedea broaște țestoase în timpul primei dvs. încercări.

4. Cozumel

Dacă rămâneți în Playa del Carmen, e greu să ratați toți vânzătorii ce vând bilete de feribot către Cozumel. Cozumel este o insulă mexicană chiar peste Playa del Carmen.

E unul din cele mai populare porturi de croazieră din Caraibe. Așteptați-vă să fie destul de aglomerat. Insula în sine este un loc foarte pitoresc.

Vă recomandăm să închiriați o mașină și să conduceți în jurul insulei. Opriți-vă pe drum pentru vederi și fotografii minunate. Este, de asemenea, un loc deosebit pentru snorkelling sau scufundări.

Sfaturi de călătorie în Yucatan

Există câteva lucruri de care trebuie să fiți conștient. Nu vă lăsați înșelat! Acesta e cel mai negativ lucru pe parcursul întregii călătorii, dar așa cum se spune, este Mexicul!

1. Restaurante

 1. verificați bonul de la restaurant înainte de a plăti. Angajații pot adăuga băuturi suplimentare sau alimente pe care nu le-ați comandat și consumat;
 2. nu lăsați chelnerii să plece cu cardul dvs. pentru a efectua plata. Cereți mereu un POS pentru plata cu cardul. E posibil să vă noteze datele cardului și să cumpere online mai târziu din contul dvs.;
 3. verificați cu chelnerul dacă prețurile din meniu sunt în pesos și nu în dolari. În 99% din cazuri prețurile sunt în pesos, dar simbolul monedei este același cu simbolul dolarului.

2. Închirierea unei mașini

Puteți rezerva o mașină online și pe care să o preluați în ziua și la ora convenită. Pe de altă parte, se poate întâmpla să nu existe mașini disponibile. Poate exista chiar o listă de așteptare cu alte persoane care doresc o mașină.

Asigurați-vă în momentul rezervării că veți beneficia de acea mașină.

Când închiriați o mașină cu furnizorii locali aceștia vă cer să plătiți o sumă de bani pe post de garanție. E absolut în regulă, dar anunțați-vă banca în legătură cu această sumă specială.

În caz contrar este posibil să nu vedeți niciodată acei bani înapoi.

În momentul în care primiți mașina închiriată verificați-o pentru eventuale daune. Faceți-vă propriile poze, verificați nivelul de combustibil pentru a evita eventuale neplăceri.

2. Cumpărături

Negociază-ți prețurile! Indiferent dacă faceți cumpărături pentru suveniruri sau pentru un tur, negociați prețurile. Există 99,9% șanse să obțineți o ofertă mai bună.

Concluzie

Vă recomandăm să folosiți bani cash în timp ce vă aflați în Mexic, doar pentru a fi în siguranță. Dacă utilizați un card bancar pentru plăți verificați soldul dvs. din când în când. Este important să nu întâmpinați alte probleme viitoare.

Puteți citi articolele unei agenții de știri pentru informații suplimentare.

Vă puteți simți foarte bine în Mexic și cu siguranță aveți motive de a vă întoarce în viitor. Oameni prietenoși, natură frumoasă, mâncare uimitoare și o atmosferă minunată. Sunt atât de multe de văzut și de făcut acolo.

Pentru servicii de advertoriale și blog vă rugăm să intrați în contact cu noi.