Ochelari, cum îi puteți curăța într-un mod eficient în 5 pași simpli

Ochelari Articol

Ochelari, cum îi puteți curăța într-un mod eficient în 5 pași simpli. V-ați săturat să vă curățați ochelarii de trei ori pe zi? Relația cu ochelarii e la fel ca oricare alta: trebuie să îi dați puțină dragoste și să aveți grijă ca aceasta să dureze.

Curățarea ochelarilor este un ritual zilnic. Deși avem tendința de a folosi tot ceea ce e la îndemână pentru a-i curăța, unele obiceiuri pot să nu fie atât de utile pe cât credem.

Pentru a vă ajuta să vedeți clar toată ziua, iată un ghid în cinci pași despre cum să vă curățați ochelarii. Continuați să citiți acest articol de blog pentru a descoperii informații interesante și utile pentru dvs.

1. Spălați-vă pe mâini înainte de a vă ocupa de ochelari

Îți amintești ce-ți spuneu părinții tăi chiar înainte de masă? Fă-i mândri și începe-ți ritualul de curățare spălându-te pe mâini! Asigurați-vă că utilizați apă rece sau caldă cu un pic de lichid de spălat vase sau săpun ușor.

Asigurați-vă că apa de la robinet este călduță. Apa fierbinte ar putea deteriora acoperirea sau deforma lentilele. Dacă nu ați face baie unui nou-născut în ea, este prea caldă!

2. Clătiți-vă ochelarii

În timp ce vă clătiți mâinile, apucați-vă ochelarii și dați-le puțină clătire sub un jet ușor de apă. Aplicați o cantitate mică de detergent pentru vase atât pe partea din față, cât și pe cea din spate a fiecărui obiectiv.

Frecați ambele părți ale lentilelor pentru un minut și dați și cadrului o curățare mică; nu uita zona nasului! Marginea interioară (nazală) a lentilelor, unde se întâlnește puntea cadrului, e un loc central pentru colectarea transpirației și a sebumului.

Asigurați-vă că dați acestei zone un plus de atenție. De asemenea, rețineți că:

  • ramele metalice cu pernițe pentru nas necesită o atenție suplimentară. Atât pe brațele pernițelor pentru nas cât și pe pernițele în sine;
  • pentru ramele din plastic fără pernițe asigurați-vă că ați curățat porțiunea podului în contact cu nasul pentru a îndepărta grăsimea și transpirația.

După aceea, clătiți bine lentilele ochelarilor sub jetul de apă de la robinet.

Dacă aveți lentile anti-aburire evitați curățarea cu săpun și înmuierea sau clătirea lor sub apa curentă. În caz contrar, eficacitatea lor va fi redusă.

Pentru a le face să funcționeze eficient, lentilele anti-aburire trebuie șterse zilnic. Utilizați numai o cârpă de ochelari din microfibră și curățați-le doar o dată pe săptămână.

Curățați fața și spatele separat:

  • suflați ușor pe lentile pentru a îndepărta praful sau resturile;
  • udați o parte a unei cârpe din microfibră cu apă călduță (nu fierbinte!);
  • folosind partea umedă, ștergeți ușor o parte a lentilei și apoi cealaltă. Pentru a termina lucrarea, uscați lentilele cu partea uscată a pânzei din microfibră.

3. Uscați perechea de ochelari cu o cârpă curată

Îndepărtați cea mai mare parte a apei de pe lentile și de pe cadru, tamponându-le cu un material textil uscat. Utilizați o cârpă dedicată din microfibră sau un prosop curat de bumbac.

Doriți să vă asigurați că nu există resturi care ar putea zgâria lentilele.

E posibil să observați cantități mici de apă care ies din balamale sau din canelura dintre cadru și obiectiv. Acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze, lichidul putând fi tamponat cu o bucată de material absorbant.

Lentilele pot chiar să „scârțâie” între cadre timp de câteva ore până când se evaporă orice urmă rămasă de apă.

4. Curățați-vă lentilele

După ce totul s-a uscat, ștergeți lentilele cu o cârpă din microfibră și un pic de umezeală fie cu o soluție pentru lentile disponibilă în comerț, fie pur și simplu aburind ușor fiecare lentilă.

Asigurați-vă că lentilele nu sunt uscate atunci când le curățați. În acest mod puteți preveni trasarea murdăriei sau a resturilor pe suprafața curată a lentilelor.

5. Obiceiuri sănătoase cu sfaturi pentru ochelari de la experți

Pentru a păstra ochelari de vedere sau ochelari de soare curați urmați câteva dintre sfaturile experților noștri:

  • păstrați lentilele anti-aburire departe de săpun, apă curentă și substanțe chimice dure (acetona). Păstrați-le într-un loc răcoros și uscat (carcasa ochelarilor) atunci când nu purtați ochelarii;
  • păstrați ochelarii în carcasă atunci când nu îi purtați. Cea mai mare parte a murdăriei de pe ochelari provine din purtarea lor la ochi;
  • asigurați-vă că vă curățați întotdeauna ochelarii când sunt umezi. Curățarea lentilelor uscate mărește șansele ca pânza să tragă pur și simplu resturi și să murdărească lentila în loc să o elimine toate cele nedorite;
  • nu utilizați produse de curățenie care conține alcool. Nu numai că pot deteriora lentilele în sine, dar se riscă și să se slăbească unele tipuri de rame;
  • utilizați un produs de curățat pentru ochelari? Asigurați-vă că este etichetat „sigur pentru lentile acoperite” (nu se aplică pe lentilele anti-aburire). Unele mărci ieftine nu sunt la fel de eficiente în întreținerea ochelarilor;
  • spălați materialul de curățare al ochelarilor o dată pe săptămână. Procedeul va putea îndepărta toată murdăria și toate depunerile care s-au acumulat;
  • dacă ați fost afară în timpul unei zile fierbinți, asigurați-vă că vă clătiți ochelarii cu apă rece după aceea (nu se aplică pe lentilele anti-aburire acest sfat). Protecția solară, apa sărată și alte substanțe chimice care se usucă pe lentilă pot deteriora stratul de acoperire, în timp;
  • când pernițele nasului devin galbene, este timpul să le înlocuiți. Cele mai multe pernițe de nas sunt universale și pot fi obținute din orice centru medical optic;
  • utilizarea unui dispozitiv de curățare cu ultrasunete poate fi o opțiune pentru curățarea în profunzime. Îl puteți găsi în mai multe magazine de optică medicală.

Vedeți lumea clar cu ochelari curați!

Știind cum să vă curățați corect ochelarii îi puteți ajuta să reziste mai mult timp. De asemenea, vă asigurați că pot să îndeplinească funcția pentru care sunt acolo: să vă mențină vederea limpede.

Experții Medical Optic sunt dedicați să vă ofere cele mai bune sfaturi în sănătatea ochilor! Aveți nevoie de o nouă pereche de ochelari? Cumpărați ochelari prin intermediul magazinului online chiar azi și găsiți următoarea pereche.

Dacă vă aflați în căutarea unor servicii de advertoriale SEO ați ajuns în locul potrivit. Intrați în contact cu noi pentru a descoperi toată gama de servicii pentru promovare online care vă poate fi pusă la dispoziție! Nu mai așteptați!