Website builder, cum să faceți alegerea potrivită unor nevoi specifice

Website builder, cum să faceți alegerea potrivită unor nevoi specifice
Website builder, cum să faceți alegerea potrivită unor nevoi specifice

Website builder, cum să faceți alegerea potrivită unor nevoi specifice. Găsiți varianta potrivită pentru nevoile dvs. urmând ghidul nostru.

Era o vreme când a avea un website însemna să petreci luni de zile învățând codul pentru a-l construi singur. O altă variantă era să cheltuiți bani serioși pentru un dezvoltator sau o agenție web care realiza proiectul.

Aceste opțiuni rămân și astăzi valabile, desigur. Cu toate acestea, există acum o a treia opțiune mult mai rapidă, mai ușoară și mai ieftină.

În 2020 există zeci de platforme care vă permit să creați cu ușurință un website. Fără abilități de codificare, îl puteți menține actualizat cu conținut nou cât de des doriți.

Majoritatea oferă hosting pentru website-ul dvs. Astfel, îi permite să rămână online și să fie accesibil oamenilor din întreaga lume 24/7.

Dar cum alegeți cel mai bun website builder pentru nevoile dvs.? În acest articol de pe blog vom analiza principalii factori de luat în considerare. Dorim să vă ajutăm să luați decizia corectă pentru nevoile dvs.

Website builder: aveți nevoie de un website?

Primul lucru la care trebuie să ne gândim este dacă aveți nevoie de un website. De exemplu, poate sunteți un artist care dorește să-și împărtășească portofoliul online și să atragă oamenii.

Există o serie de servicii populare și gratuite care vă permit să faceți asta pe propria lor platformă.

Aceste platforme sunt destul de restrânse în ceea ce privește ce puteți face cu ele, desigur. Pare mult mai profesionist să oferiți cuiva adresa website-ului dvs. decât să spuneți „căutați-mă pe Instagram”.

Este bine să fiți conștient că există alternative. Mai ales că acest lucru vă va ajuta să vă concentrați mintea asupra a…

Ce doriți să facă website-ul dvs.?

Înainte de a alege un website builder gândiți-vă la ce doriți să includă website-ul dvs. Va exista un blog sau o pagină cu „ultimele noutăți”?

Asigurați-vă că sunteți dispus să actualizați această secțiune în mod regulat sau va ajunge să pară jenantă. Ce spuneți despre o galerie foto? Ideea unui magazin online vă surâde? Un sistem de rezervare este ceea ce căutați?

Cum doriți ca vizitatorii website-ului să ia legătura cu dvs.? Sunteți mulțumit să vă publicați doar e-mail-ul sau doriți să includeți și un formular de contact? Doriți un feed care să atragă automat postările dvs. de pe rețelele sociale?

Doriți să încorporați videoclipurile dvs. YouTube sau să încărcați videoclipuri direct pe website? Doriți ca vizitatorii să poată lăsa comentarii sau recenzii?

Este important să vă gândiți la aceste amănunte înainte de a alege un website builder. Nu vreți să aflați la jumătatea drumului că nu vă oferă o anumită caracteristică. Sau că o fac, dar vă taxează mai mult decât sunteți dispus să plătiți.

Bugetul alocat pentru website builder

Problema despre câți bani sunteți dispuși și capabili să cheltuiți e crucială. Un website builder funcționează pe bază de abonament. Dacă nu păstrați plățile la timp, pur și simplu veți șterge website-ul.

S-ar putea să nu pară ceva la care trebuie să vă faceți griji la început. La urma urmei, piața pentru website builder e deosebit de competitivă.

Majoritatea furnizorilor mari își „blindează” paginile de start cu oferte tentante la prețuri mici. Pachele pot începe de la doar câțiva dolari pe lună. Toată lumea își permite o asemenea sumă, nu-i așa?

Din păcate, aici trebuie să vă faceți temele. Aceste oferte introductive vor crește de obicei la preț la începutul celui de-al doilea abonament.

În plus, acestea vor fi adesea destul de limitate în ceea ce privește spațiul de stocare. Ne referim la câte pagini se pot realiza pe website-ul dvs. și câte imagini puteți insera. Tot aici putem include și lățimea de bandă (câte persoane pot vizita simultan pagina).

Probabil va trebui să plătiți mai mult și pentru a obține lucruri precum un nume de domeniu profesional. Reclamele unui website builder vor fi eliminate din pagina dvs. de pornire.

Așadar, veți vedea rapid cum taxele se adună, la fel ca la rezervarea unui bilet ieftin de avion. Descoperiți mai apoi că lucruri precum mesele, bagajele și transferurile nu sunt incluse în preț.

Nivelul de calificare și experiența pentru un website builder

Nu aveți nevoie de cunoștințe de codificare pentru a utiliza un website builder. Dar asta nu înseamnă că e o plimbare prin parc. Nu sunteți deosebit de obișnuit să proiectați software?

Este posibil să vă fie greu de înțeles unele dintre interfețele unui website builder. Probabil trebuie să vă dedicați timp învățând cum să le folosiți.

Cum descoperiți dacă veți continua cu un anumit website builder și nu veți ajunge blocat și frustrat? Vestea bună e că aproape fiecare producător de website-uri oferă o perioadă de încercare gratuită.

De obicei, vorbim despre cel puțin două săptămâni. Nici măcar nu trebuie să le dați numărul cardului dvs. de credit. Puteți începe să vă construiți website-ul!

Cu unii constructori de website-uri puteți doar să faceți click și să urmați instrucțiunile de pe ecran. Cu alții ați putea să urmați tutorialele incluse. Oricum ar fi, ar trebui să vă dați seama rapid care este situația.

Aflați rapid dacă acel website builder e simplu de folosit sau va fi o mare bătaie de cap. Mulți constructori de website-uri oferă șabloane pe care le puteți folosi ca atare sau le puteți personaliza.

Instrumente de construire cu glisare și plasare sunt oferite de unii constructori. Puteți să vă realizați website-ul prin selectarea componentelor de care aveți nevoie și plasarea la locul potrivit.

Cât sprijin vă oferă un website builder?

Se poate ca interfața unui constructor de website-uri să fie ușoară de utilizat, în general. Cu toate acestea, este posibil să întâmpinați probleme sau să nu puteți afla cum să adăugați un anumit element.

E întotdeauna bine atunci când alegeți un website builder să aruncați o privire la o serie de secțiuni. Vedeți cât de extinse sunt rubricile „Documentare”, „Ajutor” sau „Întrebări frecvente”. Compania oferă asistență pentru clienți?

De asemenea, verificați varietatea de moduri în care este disponibilă asistența pentru clienți. Fie prin telefon, e-mail, chat live sau bilet de asistență. Gândiți-vă și când e disponibilă deoarece nu toate serviciile oferă asistență 24/7/365.

Website-ul meu se va clasa pe Google?

În cele mai multe situații nu are rost să ai un website frumos dacă nu e configurat în mod corespunzător. E necesar ca Google să îl poată căuta cu ușurință și adăuga în rezultate.

Structura URL-urilor, alt text-ul imaginii, structura datelor și viteza trebuie configurate corect.

Dacă nu știți ce înseamnă asta, atunci nu vă faceți griji. Un website builder decent ar trebui să ofere un proces clar și ușor de optimizare SEO al website-ului. Dacă nu, puteți alege întotdeauna serviciile unei agenții de optimizare SEO.

Recenzii ale clienților

Companiile de website builder fac revendicări mari și utilizează o mulțime de strategii de marketing. Pe de altă parte, este important să verificați recenziile clienților înainte de a vă semna pe linia punctată.

Veți găsi adesea comentariile pe propriul website al constructorului. Nu descoperiți nimic sau toate recenziile par a fi suspect de pozitive?

Accesați website-uri de recenzii ale unor terțe părți sau încercați să întrebați pe social media. Probabil veți fi surprins de cât de dispuși sunt oamenii să împărtășească experiențele lor, bune sau rele.

Website-urile independente sunt surse bune de sfaturi imparțiale. În recenzii și ghiduri se testează și explică aspecte principale ale constructorilor. Vă ajută în alegerea celui mai bun website builder pentru dvs. sau afacerea dvs.